Na naš prvi dan v Španiji smo se zbudili zgodaj zjutraj. Družine gostiteljice so nam pripravile zajtrk, potem pa smo pripravili naše nahrbtnike za začetek španskega pouka. S šolo smo pričeli ob 9.00. Prvo uro smo se samo spoznavali med sabo. Ker ima šola, v kateri bomo preživeli večino našega tedna prostorno stisko, smo imeli prvo uro pouk v zunanji učilnici.

Drugo uro smo si ogledali vas Sucina, majhno vaško cerkev, družbeni center in manjšo tržnico. Nato smo se še sprehodili med počitniškimi vilami, kjer angleški turisti preživijo del leta. Obiskali smo še vrtec in tudi pozdravili vrtčevske otroke.

Po vrnitvi v šolo smo imeli malico na prostem. Vreme je bilo lepo in brez oblačka. Imeli smo kar 17 stopinj. Ob 12.00 pa smo začeli s poslikavo velike lesene plošče. Narisali smo simbole Slovenije (Zmajski most in Blejski otok) in simbole Španije (plesalko flamenka), porabili pa smo slabi 2 uri.

Nekateri smo nato končali s poukom, ostali pa smo v šoli preživeli še eno uro. Ob 15.00 smo odšli domov, kjer smo imeli kosilo in nekaj časa zase vse do 16.30, ko smo se dobili na solinah in si jih ogledali. Na plaži smo opravili prostovoljsko dejavnost – čiščenje plaže.

Tako smo preživeli naš prvi dan. Spoznali smo tudi veliko novih vrstnikov, tako da nam sploh ni dolgčas. Imeli smo se lepo in upamo, da tudi ostane tako. 

Lep pozdrav iz Španije

Zoja Vršič, 9.B