Na osnovni šoli Marije Vere smo uspešno organizirali že 6. dobrodelni tek in pohod, ki ga kot običajno izpeljemo v začetku meseca oktobra. Tudi tokrat sta tek in pohod privabial lepo število otrok in njihovih staršev ter ostalih udeležencev, skupaj nas je bilo okoli 300.

Zbrali smo se v Šmarci ob mostu pri igrišču Virtus, kjer je Martina iz plesne šole Miki poskrbela, da smo se, seveda v plesnih korakih, dobro ogreli in se dobre volje podali na pot ob Kamniški Bistrici. Prvi tekači so bili res hitri, tisti za njimi pa so se poti lotili bolj zlagoma. Važen je dober namen, smo si rekli vsi skupaj. Zbrana sredstva so namreč namenjena Šolskemu skladu, ki lahko tako pouk obogati z različnimi nadstandardnimi učnimi pripomočki in pomaga učencem iz socialno šibkejših družin, da se lahko udeležijo različnih taborov ali drugih dogodkov.

Lepo je teči ob reki, po mehkem, jesensko odpadlem listju, sploh če ob progi najprej zaslišiš domače viže izpod prstov Naceta na kitari in Marka na harmoniki in te nato v cilju čaka Mestna godba Kamnik, ki kot vedno poskrbi za dobro vzdušje. Poleg godbe je bil tu še Kopko, prvi bober Komunalnega podjetja Kamnik, ki že vsa leta podpira naš tek. Ob poti so za našo varnost skrbeli prostovoljni dupliški gasilci, pomagale pa so jim še učiteljice naše šole. Vsem hvala.

Tekači in pohodniki smo za nagrado v cilju prejeli lepo potiskan trak za ključe in se okrepčali z zdravimi prigrizki. Dekleta, ki se v klubu Tjaše Šeme ukvarjajo z ritmično gimnastiko, so za nas pripravila plesni nastop. Vse zbrane pa je najprej nagovorila podžupanja občine Kamnik ga. Romana Učakar, ki je z nami tudi premagala pot. Nekaj besed nam je namenil tudi ravnatelj g. Damjan Snoj, vse skupaj pa je pozdravil tudi Val Brun, učenec 8. razreda, ki je v letošnjem šolskem letu predstavnik učencev. Na koncu se je organizator teka, učitelj športa Tadej Trobevšek, vsem najlepše zahvalil za udeležbo in izrazil upanje, da se prihodnje leto ponovno vidimo.

Zadovoljnih obrazov, dobre volje in polni lepih vtisov smo bili veseli, da nam je spet uspela lepa prireditev.

Visited 223 times, 1 visit(s) today