Tekli smo za lepši jutri, za prihodnost, za čist zrak, za zdrave ekosisteme in za boljše podnebje. Podnebni tek je simbol naše odločenosti, da naredimo nekaj za naš planet.
22. aprila smo obeležili Dan Zemlje. Dan, ko se moramo še toliko bolj zavedati, kako dragocen je naš dom in kako pomembno je, da ga varujemo in negujemo.
Ob dnevu Zemlje smo se spomnili, da je naš planet edinstven, ranljiv ekosistem, ki nam omogoča življenje. Vsak cvet, vsako drevo, vsaka žival in vsak človek smo del tega čudovitega sistema. In vsak od nas ima pomembno vlogo in odgovornost, da skrbi zanj.

V četrtek, 9. maja smo v ta namen z vsemi oddelki podaljšanega bivanja odtekli štafetni podnebni tek. Teklo je več kot 100 učencev in skupaj so pretekli skoraj 7 kilometrov. Vsi so zelo uživali in zagotovo kmalu ponovimo štafeto.

Imamo samo en planet in zanj moramo začeti skrbeti lepše. To lahko storimo z malimi, a pomembnimi dejanji, kot so ločevanje odpadkov, varčevanje z energijo, podpiranje javnega prometa, pitje vode iz pipe, …