V nedeljo, 24. 3. 2024, je v Grobljah pri Domžalah potekalo območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupini, na katerem je nastopila tudi naša Otroška folklorna skupina Verine zvezdice.

Prireditev, ki se je pričela ob 17. uri, je otvorila naša starejša folklorna skupina, in sicer se je predstavila s koreografijo Povodni mož. Na odru so uprizorili vsem dobro znano zgodbo o Povodnem možu in Urški, ki jo je v svojih verzih opisal France Prešeren, navdih zanjo pa je črpal iz Valvasorjeve Slave vojvodine Kranjske.

Povodni mož; foto: Andraž Gregorič

Po Otroški folklorni skupini Mengeš pa so na odru s koreografijo Ovčke so nam ušle zaplesali še plesalci iz mlajše Otroške folklorne skupine Verine zvezdice. Le-ti so uprizorili pastirčke, ki so na Veliki planini pasli ovčke in ker so se preveč zaigrali, so odšle po svoje …

Pastirčki na paši (koreografija Ovčke so nam ušle); foto: Andraž Gregorič

Za otroškimi skupinami se je predstavilo še pet odraslih folklornih skupin z območja Domžale-Kamnik.

Za nami je bil lep popoldne, z obema nastopoma smo zadovoljni, poželi smo velik aplavz in komaj že čakamo naslednje priložnosti, da se zopet predstavimo na odru.

Oba nastopa si lahko ogledate na tej spletni povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=tkyHLDUnVU0

Nekaj fotoutrinkov pa najdete v spodnji galeriji (foto: Loreta Kmet in Andraž Gregorič); s klikom na fotografijo se slika poveča: